Hoppa över navigation

Vad är Piratfabriken?
Piratfabriken är tänkt att vara det paraply under vilket Piratpartiets södra distrikt samlar praktiska piratpolitiska projekt som är lämpliga att driva i grupp. Som vårt första projekt har vi valt att fokusera oss på att införskaffa, bygga, använda och demonstrera en RepRap-maskin.

Beroende på hur RepRap-projektet utfaller och om det visar sig vara ett bra sätt att jobba på så kan vi påbörja fler projekt. Exempel på framtida projekt kan vara att skapa en enkel RFID-läsare/skrivare.

Annonser

7 Comments

 1. Hej!

  Vi är några i Göteborg som tänkt bygga en RepRap. Tänkte höra om ni har några insikter att dela med er av. Var det en bra/dålig idé att köpa från bitsfrombytes? Borde man satsa på att köpa ett helt kit (http://www.bitsfrombytes.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=168&category_id=5&option=com_virtuemart&Itemid=1) eller är det vettigare att plocka ihop delarna själv?

 2. @Emil: Vi har köpt ett helt kit från BitsFromBytes och med de förkunskaperna vi har (dvs i stort sett inga) så är jag mycket glad över att vi köpte ett helt kit och inte delar här och där. Isåfall skulle vi inte fått ihop det lika lätt. Och inte ens nu är det speciellt lätt skulle jag säga.
  Generellt har BitsFromBytes varit väldigt bra att ha att göra med. Vi saknade lite delar som de glömt stoppa ner i paketet åt oss och när vi upptäckte det så skickade direkt iväg ett paket till oss. Efter ca 1,5dagar hade vi de saknade delarna i handen. Dessutom svarar de snabbt på mail om man undrar om något, till och med om de är på en flygplats i Tyskland eller ligger i sjukhussängen.
  Jag rekommenderar BitsFromBytes, men ta det med den nypan salt att vi inte prövat något annat samt att vi faktiskt inte har fått ihop vårt kit helt ännu :-)

 3. Hej,
  Jag bygger en repman 3.1.1 också, men bitsfrombytes har inte skickat mig uppdaterad handbok – kan ni skicka mig en kopia du har?
  (Jag förväntar mig det bara att bitsfrombytes är på semester)
  (hoppas det gör sens, jag använder translate.google.com att försöka skriva på svenska)

  tack,
  Joseph

  (english version)
  Hello,
  I am building a repman 3.1.1 as well, but bitsfrombytes have not sent me the updated manual – could you send me the copy you have?
  (I expect it just that bitsfrombytes are on holiday)
  (hope this makes sens, I’m using translate.google.com to try and write in swedish)

  thanks,
  Joseph

 4. Hej!

  Kul att se att ni fick ihop
  reprappen utan (större) problem; hur har det gått med kalibreringen och vad har ni för planer för framtiden? (Lite tunnsått med blogginlägg, men jag antar att ni har annat för er och låter projektet ta den tid det tar)

  Till saken, jag håller själv på att mecka ihop en Mendel-reprap. Efter mycket letande har jag lyckats skrapa ihop majoriteten komponenter och börjat konstruera maskinen, svårigheterna ligger nu som väntat i att få tag på utskrivna delar. Kringgår det för tillfället genom att tillverka delarna själv i trä (mdf rättare sagt) men det tar sin tid, förväntar mig ett par månader i den takt jag hittills lyckats skära ut dem.

  Har ni möjlighet att, vid tillfälle, skriva ut en uppsättning mendel-delar och antingen sälja dem till mig för en rimlig penning, eller mot att jag återgäldar tjänsten när min reprap är färdig? Kontakta mig, gärna så snart det går, om huruvida det är genomförbart!

  Annars har jag bara beröm att ösa över initiativet, reprap-konceptet är ju nåt av det ballaste jag sett på länge. Nu gäller det bara att utveckla och sprida tekniken, fri hårdvara ftw!

  Lycka till med framtida projekt och håll liv i lågan!

  MvH
  Jocke

 5. hmmm, jag skulle vilja ha ett forum här på piratfabriken, så vi kan dela information tillsammans, sharing is caring!

  • Det ska vi nog kunna fixa – efter valet (vi i fabriken är ju alla aktiva i piratpartiet, så det tar lite förtur).

   Eller, inte /här/ – nog svårt att stoppa ett forum i en blogg på wordpress – men vi flytar till piratfabriken.se så snart vi byggt den. Och det kan vi börja göra när vi får tid. Och till dess tar jag med mig idén om ett forum.

   Typ.


One Trackback/Pingback

 1. By Hello world! « Piratfabriken's Blog on 30 Sep 2009 at 7:04 e m

  […] Piratfabriken går ut på kan läsas på bloggens about-page, och som det nämns där tänker vi bygga en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: