Hoppa över navigation

Idag byggde jag och Tomas vidare från ca 17:00 till 20:30. Vi känner oss rätt nöjda med våran heaterbarrel, värmetunna. Vi filade ner fire-cementen som var över och lyckades få på silicon-överdraget. Vi crimpade ihop de längre kablarna med vår halvbyggda värmetunna och upptäckte att vi gjort lite fel när vi valde vilka kablar vi börjat jobba med. Det är ganska irriterande att dokumentationen är som mest bristfällig i detta moment som vi och många fler klassar som det svåraste med bygget. Vi löste dock problemet genom att klippa om och crimpa lite extra.

Sedan var det dags att försöka få ihop ”innerdelarna” av värmetunnan. Videomanualen som finns visar helt andra delar än de vi fick med, men efter att ha letat på forumet så hittade vi instruktioner för hur det skulle sitta ihop. Dessutom hade fanns det ett hack av användaren ‘Unfold’ som var väldigt bra för hur man fick ihop det enklast genom att använda skruvar för att tvinga ner bitar i värmetunnan som annars var väldigt svåra att trycka ihop med vanlig mankraft. Dock fick vi själva göra ett litet hack genom att skruva bort delar från saker vi redan byggt för att få ihop tillräckligt med skruvar för att använda ‘Unfold’s hack. Vi avslutade värmetunnebygget med att smeta på lite extra fire-cement där det såg ut att ha spruckit samt tejpa ihop kablarna från termistorn+värmeelementet för att de ska utsättat för färre påfrestningar. Sista mätningen vi gjorde visade ca 4,5 ohm inklusive kablar för värmeelementet. Vi hoppas att det fungerar tillräckligt bra.

Därefter började vi kolla på resten vi skulle göra. Bland kom vi fram till att vi nu behövde löda fast lite kontakter till den fläkt som ska sitta på extrudern. Jag rotade fram lödkolven men upptäckte att vi saknade lödtenn. Så det blir till att köpa sådant först.

Jag jämförde lite hur kablaget i stort skulle dras i de nya instruktionsvideos vi fått från BFB jämfört med hur jag och Gustav gissade oss fram med de gamla instruktionerna. Det skilde en del, men jag tror inte tillräckligt för att orka dra om alltihop förens vi testat som det är nu. Så det sista vi gjorde blev ett mycket litet moment där man sätter guider för plastfilamentet på ett PVC-rör. Det tog väl en 10 minuter att mäta och fixa, men det är 10 minuter vi inte behöver oro oss över senare åtminstone.

Överlag känns det mycket bättre nu när vi fått ihop den förbannade värmetunnan. Ännu bättre kommer det att kännas när vi fått ihop hela extrudern. . . . Bara håll tummarna för att inget går sönder och allting fungerar när det väl är monterat.

/Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: