Hoppa över navigation

Piratfabriken har stått lite stilla ett tag då andra saker i livet kommit ivägen för byggandet. Lite småskruvande på ca 3 timmar blev det av mig i veckan men först på fredag och lördag så började jag och Gustav bygga igen. Dock sprangs det nu in i ganska så stora bergväggar och branta inlärningskurvor. Först och främst fick vi skaffa lite nya verktyg. Filar + mindre borrar inköptes på Clas Ohlson för 124:-. Vi försöker bygga extrudern då själva maskinen i övrigt är nästan klar.
Extrudern är dock ett helt kapitel för sig. Dels är manualen här ganska blandad mellan olika versioner och delarna man ska ha i manualen är inte riktigt samma som vi har i verkligeheten. Då tar det tid att dels gissa vad som ska göras eller skicka mail och fråga vad som är tänkt egentligen. Bland annat pratas det i manualen om en ’24 SWG Wire’ som inte vi fick med i vårt kit. Vi fick mail ifrån BitsFromBytes där de försökte förklara hur vi skulle göra istället men vi är ändå aningen osäkra. Nu är det helt plötsligt dessutom dags att istället för skruvar använda ‘fire cement’ och tvinna värmeslingor utan att det blir kortslutning. Och alltihopa bakas i ugnen i 200grader då och då. Jag och Gustav byggde väl från ca 18:00 till 22:30 på fredagen (sedan fortsatte jag ca 1 timme till själv).
På lördagen byggde vi från 16-tiden till 01-tiden. Då hade vi dock ett rätt stort avbräck mitt i för besök på überfulla restaurangen Mando vid lilla torg. På lördagen tryckte Sydsvenskan även den artikel som jag och Gustav medverkar i som i grunden handlar om Forskningsavdelningen i Malmö. Dock hölls denna intervju precis när vi började ta tag i RepRap-projektet så det är en hel del text om just det! Missa inte att läsa!
Tyvärr slutade helgens byggande med att vi slarvat bort en viktig komponent. Termistorn, som ska sitta i extrudern och justerar temperaturen, verkar ha försvunnit. Vi har letat och letat men inte sett till den. Ska försöka leta lite extra efter att jag postat detta inlägg. Media från bygget följer nedan.

Film – Byggdag 8

/Andreas

Annonser

2 Comments

  1. Andreas: det hade varit toppen om du skaffar termistorn imorgon. Den är ett måste om vi ska komma iväg med projektet!

  2. underbart!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: