Hoppa över navigation

I tisdags så tog jag och Gustav en liten byggsession igen mellan ca 17:30 till 21. Fail:en vi gjorde när vi klippte drivremmen i fel längd testade vi att lösa genom att vända en av de tidigare byggda hörnorna på RepRap:en på fel håll. På så vis minskar vi avståndet mellan de två yttre kullagren och kan köra på en kortare drivrem. Vi har inte fullt ut tänkt över denna lösning men den får duga åtminstone tills vi märker att något går fel.
Det andra problemet vi hade förra gången, att vi saknade en skruv, visade sig bero på att manualen var otydlig. Skruven används för att fästa drivremen i maskinen och det var ingen ny skruv som vi behövde utan den skruven de refererade till var en som redan satt på maskinen. Vi försöker notera de flesta av dessa fel i manualen och skicka vidare till företaget för att de ska kunna förbättra manualen. Vi är som sagt de första som fått pröva på att bygga en RapMan 3.1.0

Vi fick på alla drivremmar på maskinen (men spände ej dem) och gav oss i kast med nästa uppdrag som var att snygga till kablaget genom att stoppa in alla små sladdar i PVC-rör. Det låter som världens enklaste sak, men det visade sig vara något av det mest frustrerande vi stött på hittills. Sladdarna som skulle gå i rören var för korta för att man enkelt skulle kunna dra igenom det helt och det blev ofta trångt i röret. Vi fick iordning ett rör men det känns aningen för stelt för att fungera i praktiken, det känns som att röret kommer att bromsa plastrudern när den försöker flytta sig under utskrift. Därefter gav vi upp för dagen. Bilder och film nedan.

Byggdag 6 – Film 1

/Andreas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: