Hoppa över navigation

Klockan 18 kom Tomas hem till mig och vi började skruvandets fjärde dag. Det vi började med var att få ihop den övre ramen ungefär på samma sätt som den undre ramen. Det blev lite knas då det upptäcktes att vi tidigare hade gjort fel när vi skruvat ihop några av delarna  som ska hålla ihop stängerna i övre delen. Det blev till att skruva isär och skruva rätt, men Tomas, som är med för första gången, fick åtminstone känna på hur det var för mig och Gustav att skruva ihop delarna från grunden.
När väl delarna var rätt så skulle de övre stagen sättas i. Två av stagen var dubbelt så tjocka som den andra stagen vi använt och det var väldigt tight att få det att passa i hörnblocken. Det blev till att skruva isär dem absolut så mycket det gick och trycka på med lite kraft. Givetvis lyckades vi skruva lite, lite, lite för långt på några och muttrarna föll av. Men tillslut gick det.
Ungefär vid denna tidpunkt kom Gustav också och det var tid att börja mäta och spänna åt den övre ramen. Det gick relativt smärtfritt, dels för att vi inte var exakt lika noggranna som när vi skruvade ihop botten. Dock tillkom det såklart ett extra moment då det även gäller att få rätt höjd. När vi började titta på det så kom även René förbi för att titta och skruva även han. Han sitter just nu och skruvar ihop lite delar vi behöver till bygget strax och Tomas har nyss mätt klart höjden på maskinen. Här är lite bilder från kvällen så långt den gått nu:

Jag har även lagt till en film i postningen före denna från gårdagens byggdag, glömde att lägga ut den igår.

/Andreas

Annonser

One Trackback/Pingback

  1. By B(r)yggande i helgen « I polemik on 08 Nov 2009 at 9:17 e m

    […] In Lund, Piratpartiet, Piratstudenterna, piratfabriken on november 8, 2009 at 8:17 e m I fredags och idag har vi jobbat en hel del med RepRap:en och jag känner mig övertygad om att till nästa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: