Hoppa över navigation

Idag började jag och Gustav bygga vid 18-tiden. De senaste dagarna har det känts lite som att det skulle bli svårt att göra några större framsteg snabbt, men när man nu ser hur långt vi kom idag så nog tyckte vi att vi hade kommit rätt mycket längre nu.

Idag var det först det tråkiga jobbet med att kalibrera och mäta själva basen i konstruktionen som vi byggde senast. Mätandet går ut på att man ska ha 16mm som sticker ut av stålstängerna på varje sida samt att mätstickorna måste gå att trä på dem. Man ser rätt tydligt på den överbelysta bilden på Gustav nedan hur enkelt det kändes att mäta 16mm på åtta olika ändar i en ram som alla påverkar varandra. Det blev inte perfekt, men mätstickorna går på åtminstone och det var absolut huvudsaken! Sedan får man väl justera när man kör första printningen om man märker att det är rent åt pipan.

Därefter skruvade vi ihop de ‘Bed Corner’ som vi nu hade fått de saknade delarna till. Det var lite klurigt att förstå hur de menade där med och vi byggde lite fel i början, men det gick att klura ut. De var rätt roliga att bygga och man behövde äntligen använda ‘riktiga verktyg ‘ som skiftnyckel och hylsnyckel för att spänna till dem ordentligt. Allt annat har vi rett ut med plattång och insexnycklar.

Sedan började vi så att bygga upp RepRap:en på höjden. Riktigt krångligt blev det att fästa de vertikala stagen med mutter och grubscrew (vet inte vad det heter på svenska). Det var väldigt tight att komma åt med insexnyckeln och dessutom var man tvungen att hålla den i vinkel så den greppade inte helt. Och allting skulle göras upp och ner under en hög plastbitar så att sikten var skymd. Frustrerande minst sagt! Till slut fick det bära eller brista och vi välte för första gången konstruktionen och la den på sidan. Den verkar ha klarat även den påfrestningen och förhoppningsvis fick vi fast stagen tillräckligt hårt för att inte maskinen helt plötsligt ska rasa ihop. Vi avslutade med att lägga Z-bandet på plats och sätta dit några ‘Bed Corner’ som vi byggt tidigare. Här blev vår manual rätt annorlunda mot 3D-modellerna för 3.0.0-versionen och lite frågetecken uppstod hur man skulle fortsätta. Dessutom var klockan tillräckligt för den här gången.

Kvällsskiftet på fabriken slutade ca 21:30.

Byggdag 3 – Film 1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: