Hoppa över navigation

Cirka 2 veckor efter beräknat leveransdatum så dök igår de första reella tecknen på att vår RepRap var på ingående upp. BitsFromBytes medelade att de hade skeppat iväg paketet med Interparcel som enligt uppgift skulle vara en agent för DHL. Ett par förvirrade samtal till DHL ledde inte till någon bra information om vad som egentligen hände med paketet då spåren tog slut vid Sturups flygplats  på Interparcels trackingsida. Så det fick  istället bli ett 20minuter långt samtal till Interparcel i England. Där gav de infon att det är UPS de är agenter för, inte DHL. Efter samtal till UPS och trevande frågor om leveransen (”Kan ni leverera på lördag? Kan jag hämta hos er? Kan ni skicka till mitt jobb på måndag?”) så slutade det hela med att Andreas och Gustav satt i en bil på väg ut mot Sturups flygplats vid 20-tiden på fredag kväll!

Efter en stunds förvirrat letande bland säkerhetsteaterns alla gater och grindar hittade vi UPS terminal. Efter uppenbarligen lika förvirrat letande av personalen på terminalen efter vårt paket så stod vi vid 21-tiden med en RepRap-låda på en säckakärra framför fötterna på oss. Som tur var hade åtminstone en oss huvudet med oss och upptäckte vad som såg ut som en transportskada. Så vi fotade med våra mobiltelefoner.

20091030(018) - Kolliskada1

20091030(020) - Kolliskada2

Inte lovande, men vi tyckte dock att det såg tillräckligt ok ut för att ändå lasta in paketet i bilen och köra hemåt. Då hittade den andra av oss sitt huvud och kom på att vi kanske ska kolla alla sidor av lådan, det kunde ju finnas mer än en transportskada. Och mycket riktigt, på ett annat hörn fanns ett annat hål och detta såg värre ut!

20091030(021) - Kolliskada3

Efter lite pillande så insåg vi att det inte bara såg värre ut, det kändes värre också! Den stela plastdelen som var där inne i lådan gick liksom att böja på ett sätt som inte kändes bra. Det kändes som att plastdelen var bruten.
Så vi gick in och kallade på personalen för att göra en skadeanmälan. Då vi undersökte kollit tillsammans med personalen så kände vi även väldigt skarpa kanter inne i hålet. Plasten hade definitivt brutits! Sorg sorg sorg! Vi fick dem att skriva ett kvitto om transportskadan då den försäkrings/skada-ansvarige hade slutat för dagen.

Andreas W. upptäckte skada på paket efter påskrift av POD. En plastplatta har troligen spruckit.
Trackingnummer: xxxx
Underskrivet av: Andreas W. + Josefin A. (UPS
)”

Vi antog att det inte skulle bli snack om att skicka iväg hela lådan på retur i vilket fall utan högst bara de trasiga delarna, så vi tog beslutet att ta hem lådan istället för att låta den ligga kvar på terminalen. Så nu finns lådan hemma hos mig. Så här såg den ut när jag lagt den på köksbordet.

20091030(022) - Kit on kitchentable

Jag tänkte dock att jag inte kunde låta lådan bara stå där. Jag var åtminstone nödgad att kolla hur allvarlig skadan var.  Den största farhågan var att det skulle vara en av de två stora plattorna som skulle spruckit. Så jag började öppna paketet och döm om min förvåning.. ..  .

20091031(000) - Plastskada1

20091031(001) - Plastskada2

20091031(002) - Plastskada3

Visst är det en transportskada på plastdelarna. Men det lär faktiskt inte påverka oss alls då det är mallen runt delarna som har spruckit. Själva delarna ser ok ut!

Så när nu plastdelen som var trasig visade sig vara onödig rest-plast så återstår av unboxningen att kontrollera att vi har fått alla delar samt att även dessa är oskadade. Bland annat har jag inte ens tittat på de stora plattorna vi var mest rädda för än, men de känns hela där de ligger hårt inpackade i frigolit. Helst ska inte rubriken på detta blogginlägg framstå som lögn om en vecka heller.
/Andreas

Annonser

One Trackback/Pingback

  1. By En byggdag och lite Ipred « I polemik on 01 Nov 2009 at 10:48 e m

    […] on november 1, 2009 at 9:45 e m Idag har det varit första byggdagen för RepRap:en. Byggkitet hämtades i fredags kväll. Jag och Andreas W. kände oss taggade på att komma igång så fort som möjligt, i förmiddags […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: